امروز : 14 دی 1403
مرکز آمار و فناوری اطلاعات
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1391/04/24 - 16:20
  • 33
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /ZFEB

چگونه ویندوز ۸، نسل بعدی پی سی ها را شکل می دهد؟

اگر به تازه ترین پی سی های به نمایش درآمده در نمایشگاه های کامپیوتر دقت کنیم، می بینم آنها از لحاظ طراحی و سخت افزار تفاوت زیادی با هم دارند، اما پشتیبانی از فناوری لمسی، چیزی است که در همه آنها عمومیت دارد.




اگر به تازه ترین پی سی های به نمایش درآمده در نمایشگاه های کامپیوتر دقت کنیم، می بینم آنها از لحاظ طراحی و سخت افزار تفاوت زیادی با هم دارند، اما پشتیبانی از فناوری لمسی، چیزی است که در همه آنها عمومیت دارد.


چند ماه تا عرضه نسخه نهایی ویندوز ۸ فاصله داریم، اما سایه این سیستم عامل تازه مدتی است که بر سر سازندگان سخت افزارهای پی سی ها احساس می شود، این شرکت های امیدوارند که سیستم عامل تازه، میزان فروش آنها را بالا ببرد.



رابط کاربری «مترو» را خیلی ها یک تغییر بزرگ و اساسی و برخی هم یک طراحی خام و غیراستادانه در سیستم عامل تازه مایکروسافت می دانند، اما سازندگان سخت افزار به تناسب ویندوز ۸، تغییرات بزرگی در محصولات ایجاد کرده اند.



در این پست در پی آن هستم که توضیح دهم ویندوز ۸ چه تغییراتی در بازار پی سی و سخت افزار ایجاد خواهد کرد. تحولات بازار اولترابوک ها، تبلت لپ تاپ ها و سایر لپ تاپ ها: نسل اول اولترابوک ها لپ تاپ های ۱۱ یا ۱۳ اینچی بودند که غالبا با مک بوک ایر شرکت اپل مقایسه می شدند. از حدود یک سال پیش، بیشتر شرکت ها، شروع به ساخت نسل دوم و سوم لپ تاپ کردند و هر کدام سعی کردند با ابتکاری جلب توجه کنند، مثلا بعضی ها کارت گرافیک اختصاصی برای تقویت توان گرافیکی محصول خود استفاده کردند تا نظر گیمرها را به خود جلب کنند و برخی هم مثل توشیبا لپ تاپی با نسبت عرض به طول ۲۱ به ۹ که غیرمعمول است، طراحی کردند. در این میان برخی رو به ساختن اولترابوک ها با صفحه لمسی آوردند، مثلا زن بوک پرایم شرکت آسوس و اسپایر S۷ شرکت ایسر، صفحه نمایش لمسی دارند.



● Aspire S۷

اما آیا اگر واقعا شما، پست میزی نشسته باشید و در حال کار کردن با یک لپ تاپ لمسی باشید، استفاده از صفحه لمسی برای شما آسان، کاربردی و لذت بخش خواهد بود؟ تصور کنید که در لحظه ای که تصمیم به لمس صفحه می گیرد، باید کمی به جلو خم شوید، دستانتان را به صفحه لمسی برسانید و کار خودتان را انجام دهید. به نظر نمی رسد که عملا ما زیاد از این ویژگی استفاده نکنیم، اما تا زمانی که واقعا یک لپ تاپ لمسی نداشته باشیم و آزمایش اش نکرده باشیم، نمی توانیم نظر قاطع بدهیم.



اما نظرتان در مورد تبلت هایی که داک های کیبورد دارند چیست؟ به نظر می رسد که آنها نسبت به لپ تاپ های با صفحه لمسی به مراتب، بیشتر کاربردی باشند. شرکت ایسر، در این قسمت، Iconia W۵۱۰ را ساخته است که ۱۰٫۱ اینچ اندازه دارد و از پردازنده Atom بهره می برد. همین شرکت Iconia W۷۰۰ را هم دارد که ۱۱٫۶ اینچی است و از پردازنده Ivy Bridge استفاده می کند.



شرکت آسوس هم مدل های مختلف ۱۰٫۱ و ۱۱٫۶ اینچی و ترنسفورمر بوک با اندازه ۱۱٫۶، ۱۳ و ۱۴ اینچ را دارد. به نظر می رسد که با آمدن ویندوز ۸، ساخت مدل های دورگه تبلت لپ تاپ رواج بیشتری پیدا کند و پدیده غالب بشوند. لپ تاپ تبلت ها را لپ تاپ های کانورتیبل Convertible با تبدیل شدنی هم می گویند.



سامسونگ در سری ۵ لپ تاپ های کانورتیبل خود، دست به ابتکار متفاوتی زده است و لپ تاپی درست کرده است که با تا کردن آن به سمت عقب، بتوان آن را به وضعیت زیر درآورد و به صورت تبلت استفاده کرد.



HP EliteBook، به صورت متفاوتی به صورت تبلت درمی آید:

اما اولترابوک TAICHI شرکت آسوس، دو صفحه نمایش دارد، یکی به صورت روتین است و دیگری لمسی است و در پشت صفحه نمایش معمولی قرار دارد. جالب است که از هر دو صفحه نمایش می توان در آن واحد استفاده کرد. افرادی که پشت مانتیور هستند به این ترتیب می توانند ببینند که کاربر اصلی چه منظره ای را در لپ تاپ خود می بیند! بدیهی است که وقتی این لپ تاپ را می بندیم، می توانیم شبیه یک تبلت از آن استفاده کنیم.



خب! راهبرد این شرکت ها در استفاده از فناوری لمسی هر چه باشد، نشان می دهد که ویندوز ۸ کار خودش را کرده و توانسته تأثیر خود را بگذارد. تأثیر ویندوز ۸ روی مانیتورها و کامپیوترهای رومیزی همه کاره: پیش از این هم معدود مدل های مانیتور لمسی یا کامپیوترهای رومیزی همه کاره را می دیدیم، اما ویندوز ۸ این روند را تسریع کرده است.



یکی از جالب ترین کامپیوترهای رومیزی همه کاره، مدل جدید ترنسفورمر AIO آسوس است. این کامپیوتر صفحه نمایش ۱۸٫۴ اینچی لمسی دارد، جالب است که صفحه نماش را می توان از داک جدا کرد و آن را به صورت یک تبلت اندرویدی که اندروید ۴٫۰ را اجرا می کند، در دست گرفت. به علاوه از طریق یک اپ نصب شده در تبلت حاصل آمده می توان به صورت ریموت به ویندوز ۸ هم دسترسی داشت!



البته گرفتن یک تبلت ۱۸ اینچی در دست، چندان کاربردی معقول به نظر نمی رسد، اما خوب این کاری برای خودش ابتکار جالبی است!

شرکت آسوس هم دو مدل Aspire ۷۶۰۰U و ۵۶۰۰U را دارد که می توان صفحه نمایش آنها را ۹۰ درجه چرخاند و در صورت علاقه به صورت portrait دید.



اما شاید خیلی از ماها که در انتظار نسخه نهایی ویندوز ۸ هستیم، دوست داشته باشیم به جای خرید لپ تاپ یا یک کامپیورتر رومیزی همه کاره، یک مانیتور جدید لمسی بخریم و با همان دسکتاپ قدیمی خود، کار با ویندوز ۸ را تجربه کنیم. با آمدن ویندوز ۸ بی شک بازار پر از مانیتورها خواهد شد. فعلا آسوس یک ماینتور ۲۳ اینچی با پشتیبانی از لمس ۱۰ انگشتی دارد.



نتبجه: امسال سال مهمی برای سازندگان سخت افزار است، خیلی از آنها با ساخت مدل هایی متناسب با ویندوز ۸، دست به قمار بزرگی زده اند. آنها باید به کاربران ثابت کنند که مدل های جدید به مراتب بهتر از سیستم های قدیمی آنها، مناسب کار با ویندوز ۸ خواهد بود. مدل های کانورتیبل، خیلی ها را که مردد هستند بین تبلت و لپ تاپ کدام یک را بخرند، تشویق به خرید خواهند کرد.



اما فارغ از نوع طراحی و ابتکار شرکت های سخت افزاری، عامل مهم تر در موفقیت آنها خود ویندوز ۸ و میزان موفقیت آن است. اگر کاربران از ویندوز ۸ خوششان بیاید، به تدریج به سمت خرید سخت افزارهای مرتبط با آن هم پیش خواهند رفت. اما فرضا اگر از رابط کاربری مترو خوششان نیاید و متوجه بشوند، فناوری لمسی در ویندوز، کاربری آنها را ارتقا نمی دهد، انگیزه ای برای خرید سخت افزارهای جدید هم نخواهند داشت.



نتیجه جانبی که از این پست گرفته می شود این است که فعلا لپ تاپ، مانیتور، دسکتاپ همه کاره نخرید، چون بعد از زمان کوتاهی با دیدن سیل مدل های جدید، پشیمان خواهید شد!



شما چه نظری در مورد تأثیر ویندوز ۸ بر سخت افزارها دارید؟ آیا هیچ کدام از شما ویندوز ۸ را روی یک صفحه نمایش لمسی تجربه کرده است؟ فراتر از نمایی که در این پست، پیش روی شما گذاشته شده، به نظر شما ویندوز ۸ چه تأثیری بر طراحی، میزان فروش و استفاده از پردازشگر، رم، کارت های گرافیک، مادر بوردها و … خواهد گذاشت؟



منبع خبر: پایگاه خبری فن آوری اطلاعات ایران




  • گروه خبری : با ما به روز باشید
  • کد خبر : 109251
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم